ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

L’Escola Municipal de Música d’Altafulla  va començar la seva tasca educativa el 1992 a l'Escola de Primària Teresa Manero amb 30 alumnes i una professora. El curs 2006-2007 es va traslladar a les noves instal·lacions del carrer de l'Hostal 15, al costat del casal La Violeta i va passar a ser escola reconeguda per la Generalitat i així formar part dels centres educatius considerats de règim especial no reglats.

Actualment hi ha uns 160 alumnes i onze professors/es. Es desenvolupen classes de Llenguatge Musical, Piano, Percussió, Violí, Violoncel, Baix Elèctric, Guitarra, Arpa, Saxo, Clarinet, Flauta Travessera i Musicoteràpia. L’Escola també compta amb diverses agrupacions: Conjunt d´Arpes, Quartet de Clarinets, petits grup de Cambra, dues orquestres i dos Combos (Joves i Adults).

Al Projecte Educatiu actual de l'Escola, que es va engegar el curs 2019-20, es dona prioritat a la part instrumental, i deixa, en part, tota la vessant teòrica però sense prescindir-ne. Per tant, s'estableixen com a assignatures obligatòries l'Instrument, una hora setmanal de Llenguatge Musical i l'Agrupació instrumental.

D'altra banda s’ofereixen assignatures optatives des dels 6 anys que complementen l'aprenentatge musical del nostre alumnat, que abarca la franja de 5 anys a Adults.

L’Escola Municipal de Música d’Altafulla  contempla tant la vessant amateur com la professional, preparant l'alumnat que ho desitja per a la prova de Pas de Grau i accedir a un Conservatori de Grau Professional.

“La Música, com a Llenguatge Universal, té un profund valor estètic: és necessària per a la vida quotidiana de la Humanitat perquè es basa en l'escolta recíproca i d'aquí la importància de l'educació musical que, en realitat, és l'educació de la persona” (C. Abbado).

DESENVOLUPEM CLASSES DE SENSIBILITZACIÓ MUSICAL I DE GRAU ELEMENTAL I MITJÀ

El nostre objectiu és oferir una formació exhaustiva a l'alumne per afrontar amb garanties els estudis de grau superior i la futura professionalització

COM CONTACTAR

L'Escola Municipal de Música d'Altafulla s'ubica al carrer de l'Hostal, 11, just al costat del Casal Municipal de la Violeta.

Telèfon de contacte 977652060


Envia un correu electrònic