ELS NOSTRES EQUIPAMENTS ESPORTIUS

fem esport a l'aire lliure i en recintes tancats

POLIESPORTIU MUNICIPAL

En funcionament des de l’any 2008, és una instal·lació moderna que serveix de seu per a esdeveniments esportius en sala més destacats que es realitzen a la nostra població. Situat a la zona esportiva i educativa d’Altafulla té fàcil accés des de la carretera que ens uneix amb Tarragona, i gaudeix d’aparcament públic gratuït a 50 metres de l’edifici. Quatre vestidors per als equips, i dos per als àrbitres, amb zones annexes com el gimnàs i la cafeteria, fan del poliesportiu d’Altafulla, una instal·lació moderna on els esportistes trobaran tot allò que necessiten per a una competició d’alt nivell.

A més, i com a valor afegit, el Poliesportiu Municipal d’Altafulla se situa just al centre de la zona esportiva i educativa. Aquesta zona està formada per l’Escola El Roquissar, el Poliesportiu, l’Institut Altafulla i l’Estadi Municipal Joan Pijuan, tots al llindar de l’un amb l’altre. Per això, els participants d’un gran esdeveniment esportiu poden fer servir aquestes instal·lacions sense necessitat de desplaçaments per als seus entrenaments o escalfaments.

Consulta les activitats programades del gimnàs per aquesta temporada 2023-2024.

Consulta les activitats programades del gimnàs a partir de juliol 2024.

Instància específica del poliesportiu.

Com donar-se de baixa del gimnàs: tràmits a seguir.


CLUB MARÍTIM ALTAFULLA

El Club Marítim Altafulla, situat a peu de platja al sud del barri de les Botigues de Mar, va ser inaugurat l’any 1977. Des de llavors, ha estat un centre esportiu molt actiu, però especialment els darrers anys, en els quals les competicions de màxim nivell nacional i internacional (Campionat del Món de Windsurf 1998) s’han anat succeint. El Club Marítim d’Altafulla consta de:

- Concessió administrativa per utilitzar la platja pel varat de les embarcacions i sortida abalisada, amb servei de grua-tractor pel varat d’embarcacions de motor fins a 6-7 metres d’eslora, servei de salvament i aigua dolça per al rentat.

- Casa-Club pròpia amb zona de reunió exclusiva pels socis, oficines i vestidors, i un restaurant que té un espai obert al públic.

- Tres magatzems per a embarcacions als baixos de la Casa-Club i pati per a hivernada d’embarcacions.

- Pistes de tennis, frontó, pàdel i poliesportiva.

- Vestidors per a homes i dones.

ESTADI MUNICIPAL JOAN PIJUAN

Aquesta instal·lació és la seu del Centre d’Esports Altafulla. L’espai està situat a 70 metres del Poliesportiu Municipal. El terreny de joc és de gespa artificial de tercera generació, i té unes dimensions de 94 metres de llargària, 59,5 metres d’ample, i compta amb una franja de 2 metres d’ample extra a la banda de les graderies, i de 2,5 metres a la banda de les banquetes. 

L’àrea de darrera de les porteries és de 2,5 metres d’ample. La seva tribuna coberta té una capacitat per a 700 persones, amb seients per als aficionats a la zona central.

PISCINA MUNICIPAL

Altafulla gaudeix d’una Piscina Municipal al carrer Alcalde Pijuan. La instal·lació, a mig camí entre el centre del poble i la platja, consta d’una piscina de 25 per vuit metres, i una altra de petites dimensions per al gaudi de la canalla.

Compta amb vestidors per a homes i dones i servei de bar. La piscina s'obre del 24 de juny al primer cap de setmana de setembre.

PARCS DE SALUT I A L'AIRE LLIURE

Altafulla compta amb una àmplia xarxa de parcs de salut i per a la pràctica esportiva a l'aire lliure. El municipi té dos parcs de salut ubicats a la zona d'Hort de Pau i al Parc Voramar. Estan equipats amb diferents elements per facilitar la l'exercici físic. D'altra banda, compta també amb el Parc dels Safranars on, a banda d'un circuït de BTT, també disposa d'un conjunt d'equipaments per a la pràctica de la cal·listènia a l'aire lliure o street workout, una pista de voleibol, un camp per a bàsquet i futbol, i una recta d'atletisme.


MÉS ESPAIS EN CENTRES PÚBLICS

Escola La Portalada. Dues pistes poliesportives i una sala polivalent són els elements que conformen l’equipament esportiu d’aquest centre educatiu.

Escola El Roquissar. Inaugurada l’any 2007, consta d’una pista poliesportiva, vestidors i un gimnàs de 20 x 20 metres. A tocar del Poliesportiu Municipal pot ser un dels llocs idonis per als entrenaments i escalfaments dels possibles competidors del Pavelló.

L'Institut Altafulla. Inaugurat l’any 2008, està situat entre el Poliesportiu Municipal i el Camp d’Esports. Igualment consta d’una pista poliesportiva i una sala polivalent, en aquest cas, de 20 x 30 metres. Pot tenir les mateixes utilitats que les instal·lacions d’El Roquissar.