La Xeriueta i Lola Bistro, restaurants guanyadors ex aequo de la ruta de tapes de la Xoixeta d’Altafulla

Entre el 9 i el 25 de maig, els setze establiments participants van servir més de 5.000 racions

 18 JUNY 2025


Foto de família amb els restaurants guanyadors de la millor tapa per votació popular. / Ajuntament d'Altafulla

Altafulla va viure una nova edició de la seva popular ruta de tapes de la Xoixeta amb la participació de 16 establiments, que van oferir una variada selecció gastronòmica. La resposta del públic va ser excel·lent i es van servir més de 5.000 tapes entre el 9 i el 25 de maig.

Els restaurants La Xeriueta i Lola Bistro han estat proclamats guanyadors ex aequo, després d’un empat tècnic en el recompte de votacions populars. La Xeriueta va destacar amb una croqueta de cua de bou sobre un fons de cansalada ibèrica i melmelada de pebrot escalivat, mentre que Lola Bistro va seduir amb una original coca de sardines elaborada amb fulla de pa carasatu, tomàquet sec, sardinetes amb oli d’oliva i una broqueta de tàperes i olives.

El regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, Tomàs Serra, ha valorat molt positivament l’acollida de la iniciativa: “Aquesta ruta de tapes s’ha convertit en un esdeveniment clau per dinamitzar el municipi abans de la temporada alta. La resposta del públic i el nivell gastronòmic dels establiments participants demostren que Altafulla té molt a oferir en l’àmbit culinari.”

També el president de l’associació de restauradors ATECA, Òscar Ramírez Dolcet, ha destacat l’impuls que la ruta representa per al sector: “Hem consolidat una proposta que agrada tant a residents com a visitants. El fet que s’hagin servit més de 5.000 tapes és una gran fita i un reconeixement a la feina i la creativitat dels cuiners i cuineres d’Altafulla.”

L’èxit de la ruta de tapes confirma l’interès creixent per la gastronomia local i el compromís dels restauradors del municipi amb la qualitat, els productes de proximitat i les elaboracions originals.

Amb iniciatives com aquesta, Altafulla reforça la seva oferta turística i gastronòmica, i ja prepara noves propostes per als pròxims mesos, apostant per la innovació, la diversitat culinària i la promoció del talent local.