Un camp de roses fet amb la tècnica del grafit protagonitza el cartell de Sant Jordi d’Altafulla

Ha estat obra de la jova il·lustradora Marta Torrell, una aposta que manté la regidoria de Cultura per al talent de proximitat

 11 ABRIL 2024


Alba Muntadas, Marta Torrell i Gemma Maymó. / Ajuntament d'Altafulla

Aquest any Altafulla s’expressa com un camp de roses per a tothom que el vulgui recórrer per Sant Jordi. Un camp que es podrà explorar el pròxim dimarts 23 d’abril en la gran festa del llibre i la rosa que tindrà lloc a l’espai firal del carrer Marquès de Tamarit d’Altafulla.

Amb aquesta premissa s'ha presentat aquest matí el cartell i la part gràfica d'aquest any: un camp de roses que “d’una manera abstracte representa l’element més naïf de Sant Jordi”, tal com ha explicat la jove dissenyadora gràfica Marta Torrell, il·lustradora del cartell per a aquesta edició 2024. Una composició feta a mà, mitjançant la tècnica del grafit,  i traslladada al format digital.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat el fet de “continuar posant en valor la il·lustració en un dia marcat essencialment pels llibres i donar la rellevància que té a allò que acompanya el text”. L’edil de Cultura també ha volgut remarcar la línia que segueix l’elecció de la persona que il·lustra el cartell “amb il·lustradors i dissenyadors gràfics del nostre territori per a donar-los l’oportunitat de promocionar el seu talent i la seva obra”.

La presentació ha tingut lloc a l’espai firal del carrer Marquès de Tamarit on se celebrarà la fira de Sant Jordi 2024 el dimarts 23 d’abril, una mostra que preveu omplir l’espai de paradistes, roses, llibres i diverses activitats per a celebrar un any més la gran festa del llibre i la rosa. L’acte de presentació ha comptat amb la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas; la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i la jove il·lustradora Marta Torrell, veïna del barri de Clarà, de Torredembarra.