El Centre d’Estudis d’Altafulla commemora el llegat del Dr. Manel Chiva Royo amb una conferència sobre salut cardiovascular i alimentació en l’11è Memorial

La xerrada anirà a càrrec de la Dra. Gemma Chiva Blanch, que oferirà una mirada científica i accessible sobre com els nostres hàbits alimentaris poden influir en la salut del cor

 15 MAIG 2025


Centre d'Estudis d'Altafulla

El Centre d’Estudis d’Altafulla ja ho té tot a punt per a la celebració del 11è Memorial Dr. Manel Chiva Royo, que enguany comptarà amb la conferència titulada “Com influeix la meva alimentació en la salut del meu cor?”, a càrrec de la Dra. Gemma Chiva Blanch.

L’acte se celebrarà el dissabte 17 de maig a les 18:30 h, al Gimnàs del Col·legi Públic La Portalada d’Altafulla (Plaça de la Portalada, 7 – accés per la porta davant de la carretera N-340).

Ponent: Dra. Gemma Chiva Blanch

La Dra. Gemma Chiva Blanch (Barcelona, 1982) és una científica destacada en el camp de la nutrició i la salut cardiovascular. És diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (CESNID – Universitat de Barcelona), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (UB), Màster en Desenvolupament i Innovació d’Aliments (UB) i Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Barcelona, amb Premi Extraordinari de Doctorat (2012–2013).

Ha realitzat estades de recerca a l’IMDEA-Alimentación (Madrid) i a la Universitat d’Oslo (Noruega), i ha desenvolupat la seva carrera investigadora postdoctoral a l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau. Actualment, és Sotsdirectora de Recerca dels Estudis de Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on també és professora agregada i co-cap del grup de recerca NUTRALiSS (Nutrició, Alimentació, Salut i Sostenibilitat), adscrit al Centre Català de la Nutrició (CCNIEC).

La seva línia d’investigació se centra en la relació entre nutrició i risc cardiovascular, especialment en l’estudi de biomarcadors d’aterosclerosi, trombosi i risc cardiovascular i en com els components de la Dieta Mediterrània influeixen en aquests indicadors de salut.

Entre les seves distincions destaquen:

•    Membre distingida (Fellow) de la Societat Europea de Cardiologia (ESC), on forma part de diversos grups de treball i comitès científics.
•    Vocal de la junta directiva del Grupo Español de Investigación en Vesículas Extracelulares (GEIVEX).
•    Autora de més de 70 articles científics, amb més de 3.700 citacions internacionals.
•    Guardonada amb diversos premis científics nacionals i internacionals.
•    Inclosa al lloc número 1.263 en el rànquing de les 5.000 científiques més destacades d’Espanya segons el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC, 2022).
•    Participació activa en activitats de divulgació científica, com les iniciatives #100tífiques.

Amb aquesta conferència, la Dra. Chiva Blanch oferirà una mirada científica i accessible sobre com els nostres hàbits alimentaris poden influir en la salut del cor, amb especial atenció als beneficis de la dieta mediterrània i les últimes recerques en aquest àmbit.

Homenatge al Dr. Manel Chiva Royo

Aquest Memorial ret homenatge al Dr. Manel Chiva Royo (1952–2011), doctor en Ciències Biològiques, professor de Fisiologia Humana a la Universitat de Barcelona, reconegut investigador i gran amant d’Altafulla. La seva trajectòria docent i científica va deixar una empremta profunda en el món acadèmic i en la comunitat científica catalana. El Centre d’Estudis d’Altafulla li ret homenatge anualment amb aquest cicle de conferències de divulgació. L’acte compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla.

Descarrega't el díptic.

Ves a l'activitat d'agenda.